SOBRE L’1 D’OCTUBRE

SOBRE L’1 D’OCTUBRE

El Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals, fet a Nova York el 19 de desembre de 1966, i ratificat pel rei Joan Carles i les Corts espanyoles el 1977, reconeix el dret d’autodeterminació dels pobles, sense cap mena de matís. Fet lloable i propi de societats, suposadament,  democràtiques.

Des de la Gran Lògia de Catalunya es demana que es respecti aquest dret d’abast internacional, i que l’1 d’octubre es pugui exercir el dret a vot per dirimir el que pertoca: l’autodeterminació.

La Gran Lògia de Catalunya, com la majoria d’Obediències Maçòniques, no es pronuncia pel sentit del vot, només demana que aquest es pugui exercir i que sigui de manera majoritària, ja que la qualitat democràtica d’un país ve determinada, entre altres factors, per la participació dels ciutadans en unes votacions.

Les persones podem votar SÍ, o NO, o BLANC, o NUL, però qui no vota no és comptat, ja que no hi ha possibilitat de saber la intencionalitat del seu vot, per molt que després s’elucubri sobre el motiu de l’abstenció.

Barcelona, agost de 2017.

Deja un comentario