Avui 10-10-17…

El que s’ha viscut a Catalunya el 27 de setembre, l’1 i el 8 d’octubre, és impropi d’un Estat democràtic; és més propi de les èpoques de la Transició, on la policia i l’extrema dreta podien reprimir i colpejar els ciutadans sense cap mena de contemplació, i sense cap motiu (si és que colpejar o reprimir pot tenir cap motiu que ho justifiqui). Cal rebutjar, sense matisos, la violència de l’Estat, de les forces policials i de l’extrema dreta.

L’Estat de Dret del qual tant es parla, està sota sospita, i cal considerar que serà difícil reconduir-lo novament cap a estàndards democràtics (si és que mai els ha tingut des que a l’Estat espanyol la divisió de poders va quedar anul·lada).

Com a Gran Lògia de Catalunya, ens posicionem a favor de la llibertat, de la tolerància i del diàleg, alhora que considerem que el Parlament de Catalunya és l’actor polític al qual hem de considerar com a referent en aquests moments, atès que ha estat aquest Parlament qui ens ha donat el reconeixement com a associació maçònica.

 

A les 14.00 hores del dia 10 d’octubre de 2017.